З 1 по 28 лютого в закладі освіти проходить «Місячник педагогічної майстерності»

У рамках МІСЯЧНИКА ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/70_Тамбовцева1.jpg 1 лютого 2022 учитель фізичної культури Тамбовцева Оксана Валентинівна провела онлайн урок у 4-Б класі. Тема уроку: "Розвиток координаційних здібностей".

Урок проводився у форматі Нової Української Школи. Урок був насиченим. Використовуючи різноманітні предмети під час виконання фізичних вправ, учні вдосконалювали свої координаційні здібності.


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/40_Купріянчук.jpg 03.02 учителька фізики Купріянчук Марія Володимирівна провела онлайн урок у 10А класі за темою «Ізопроцеси». Урок був насиченим, цікавим, з використанням різних методів.

На уроці вдало було використано інтерактивні симуляції з фізики за допомогою відкритого навчального ресурсного проекту Університету Колорадо Боулдер PhET Interactive Simulations.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/41_Купріянчук2.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/42_Купріянчук2new.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/43_Купріянчук2.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/71_Тамбовцева.jpg 4.02.2022 учитель фізичної культури Тамбовцева Оксана Валентинівна провела онлайн урок у 8-В класі. Тема уроку: "Фізична підготовленість". Мета уроку - сприяти вихованню у учнів свідомої дисципліни та зацікавленості до самостійних занять фізичними вправами. Урок був насиченим. Фізичні вправи були підібрані відповідно до вікової категорії учнів, і були спрямовані на розвиток сили та гнучкості.


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/00_Тютюнник.png 08.02.22 р. учитель зарубіжної літератури Тютюнник Лідія Степанівна провела у 8-В класі відкритий онлайн урок-сповідь за творчістю Франческо Петрарки “А як любов, то що ж таке вона..?”.

Урок пройшов на високому методичному рівні. Організація учнів на навчальну діяльність у фоматі онлайн була забезпечена добре. Емоційний фон в ході уроку був високий, психологічна готовність школярів на рівні.

На уроці вміло застосовано інформаційно-комп’ютерні технології у форматі онлайн навчання. Учні вдумливо та глибоко висловлювали власні думки.

Лідія Степанівна допомогла дітям глибше зануритися у творчий світ Петрарки, сприйняття літературного твору як засобу спілкування через ліричну сповідь поета.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/01_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/02_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/03_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/04_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/05_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/06_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/07_Тютюнник.png


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/440_Куріянчук.jpg 07.02.2022 учителька фізики Купріянчук Марія Володимирівна провела відкритий онлайн урок у 7-В класі за темою «Узагальнення та систематизація знань з теми «Сила. Види сил»».

Завдання та матеріал дуже вдало підібрані, діти за один урок встигли повторити усе, що вивчали протягом місяця. Діти на уроці буди дуже активними, адже завдання були дуже цікавими.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/441_Купріянчук.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/442_Куріянчук.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/443_Куріянчук.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/444_Куріянчук.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/445_Куріянчук.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/10_Лисенко.jpg 08.02.2022 учителька української мови та літератури Лисенко Наталія Василівна провела онлайн урок з української мови у 6-В класі за темою: «Повторення та узагальнення вивченого з теми : «Прикметник як частина мови». Досить вдало і вмотивовано обрано тип уроку — урок-гра , що відповідає темі і дидактичній меті. Хід уроку розгортався послідовно, змінюючи методи та прийоми для кращого засвоєння знань та їх актуалізації. Особливо доречним і цікавим був метод інсценізації - сценка «Розмова іменника з прикметником» (дуже незвично для онлайн навчання), яка дала цілісну панораму повторення вивченого матеріалу та нагадала учням, що дружба і порозуміння є цінністю для здорового колективу. Також на уроці був застосований прийом «випереджувальне завдання», де учні виступали в ролі репортерів, досліджуючи семантику виникнення в мові прикметника. Взаємозв’язок класу і вчителя був тісний. Учні з легкістю виконували вправи й завдання, запропоновані вчителем, проявляли активність та ініціативу щодо обговорюваних питань. Урок проведено на високому професійному рівні з використанням різноманітних онлайн-технологій.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/11_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/12_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/13_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/14_Лисенко.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/20_Бондаренко.jpg 08.02.22 учитель англійської мови Бондаренко Наталія Федорівна провела у 5-А класі онлайн урок “Зима. Зимові розваги” та 09.02.22 у 9-А класі онлайн урок “Винахідники та винаходи”, на яких поділилася досвідом проведення уроків під час дистанційного навчання з вчителями англійської мови закладу освіти.

Уроки були проведені у форматі Нової української школи. Усі етапи уроку були ґрунтовно продумані та спрямовані на розумову та мовленнєву діяльність учнів. Для пізнавальної активізації дітей Наталія Федорівна застосувала інтерактивні технології “Мозковий штурм”, “Мікрофон”, “Асоціативний кущ”. Наприкінці уроку була проведена рефлексія, яка допомогла отримати зворотній зв’язок від учнів, чи добре вони засвоїли навчальний матеріал та які методи роботи були цікавими на уроці.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/21_Бондаренко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/22_Бондаренко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/23_Бондаренко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/24_Бондаренко.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/30_Штефанюк.jpg 10.02.2022 учитель початкових класів Штефанюк Анатоліївна провела онлайн урок з математики у 4-А класі за темою: «Знаходження числа за його дробом». Урок був побудований так, що учні шукали зв’язок між новими та вже отриманими знаннями, приймали альтернативні рішення, висловлювали свої думки та ідеї. Завдання були цікавими, творчими, спонукали до мислення, тому учні із захопленням виконували їх. Ірина Анатоліївна продемонструвала колегам можливості роботи в Zoom під час дистанційного навчання.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/31_Штефанюк.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/32_Штефанюк.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/33_Штефанюк.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/50_Тютюнник.png 11 лютого вчитель зарубіжної літератури Тютюнник Лідія Степанівна провела у 8-А класі відкритий онлайн урок-освідчення на тему: “Оспівування чистого пристрасного кохання Ромео і Джульєтти, вплив кохання на людську особистість, зміни в характерах головних героїв, їхня еволюція. Поглиблення поняття про вічний образ (за трагедією Вільяма Шекспіра “Ромео і Джульєтта”)”.

Учні психологічно були підготовлені до уроку. Учитель вміло змоделювала урок, дібрала необхідний матеріал та інтернет- технології для його подачі. Урок був цікавим, пізнавальним та результативним. Усі учні були залучені до творчої пізнавальної активності. На уроці панувала атмосфера доброзичливості, яка відчувалася навіть крізь монітори комп’ютерів.

Лідія Степанівна вдало використала в онлайн-уроці технології розвивального, фронтального, інформативно-комунікативного навчання.

Восьмикласники Брикун Дарина, Єфімова Марія, Руссіян Руслан, Німченко Владислав, Сенченко Віталій, Гоцик Софія, Дроншкевич Анастасія та ін. володіють культурою слова та мовленнєвою діяльністю, орієнтуються в тексті, вміло аналізують прочитане.

Тютюнник Л.С. на уроці виконувала роль модератора, підтримуючи дітей, вміло направляла їхню активність на кожному етапі уроку.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/51_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/52_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/53_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/54_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/55_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/56_Тютюнник.png/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/57_Тютюнник.png


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/60_Хоруженко.jpg 14 лютого2022року вчитель з основ здоров’я Хорунженко Л. В. підготувала та провела відкритий урок з теми «Небезпека інфікування ВІЛ, інфекціями, що передаються статевим шляхом та методи захисту від інфікування» у 8-В класі.

Людмила Володимирівна зуміла мотивувати учнів на продуктивну діяльність, озвучив чітко тему, цілі і завдання уроку, мала можливість продемонструвати цікаву презентацію, застосувати комп’ютерні технології. Також, вчитель чітко розрахувала час, необхідний для виконання завдань на кожному етапі, та підвела підсумки уроку. На уроці панувала дружня робоча атмосфера. Від цього урок був не тільки ефективними та результативними, але й затишними.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/61_Хоруженко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/62_Хоруженко.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/80_Суркова.jpg 14 лютого учитель української мови та літератури Суркова Світлана Вікторівна в 11-А класі провела відкритий урок-дослідження «Олександр Довженко. «Зачарована Десна». Морально-етичні проблеми. Два ліричні герої: малий Сашко і зріла людина».

На уроці було використано різноманітні форми, методи та прийоми компетентнісного підходу до викладання теми. Структура уроку вивчення твору шляхом «вслід за автором» дозволила учням продемонструвати знання тексту. Під час уроку були застосовані дослідницький та інформаційний методи. Прийоми дослідження проблемних питань, випереджувальні завдання, «Незакінчене речення», «Інтерв’ю», «Асоціативний кущ» викликали активність і зацікавленість учнів, допомогли зрозуміти емоційний стан ліричних героїв твору, зробити старшокласникам висновки про морально-етичні уроки повісті О.Довженка.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/801_Суркова.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/802_Суркова.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/81_Суркова.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/82_Суркова.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/83_Суркова.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/150_Лисенко.jpg Цікаво, повчально і навіть «смачно» пройшов урок з української літератури, який 16 лютого 2022 року був проведений вчителем вищої категорії Лисенко Наталією Василівною в 11 класі на тему: «Ліна Костенко. Життєвий і творчий шлях. «Страшні слова, коли вони мовчать» - ліричний роздум про значення слова в житті людини».

На уроці доцільно та вміло реалізовано основні дидактичні принципи: науковості, систематичності, виховання, зв’язок навчання із життям, активності. Наталія Василівна побудувала урок на платформі розвивального навчання за ланцюжком: логічність → системність → проблемність → пошуковість → творчість. Учитель доцільно й уміло поєднувала активні індивідуальні форми роботи з груповою діяльністю. Учні аналізували поетичні тексти, демонстрували високий рівень монологічного мовлення, показували згуртованість та креативність, працюючи в групах. Це прищеплювало любов до поезії, інтерес до українських традицій. Наскрізною лінією всього уроку було виховання національної гідністі й свідомісті, любов до високого поетичного мистецтва та естетичний смак. Так як урок проходив у День Єднання, то Наталія Василівна в кінці уроку пригостила всіх печивом у вигляді сердець із національною символікою.

Урок проведено на високому методичному рівні.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/151_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/152_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/153_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/154_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/155_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/156_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/157_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/158_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/159_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/160_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/161_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/162_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/163_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/165_Лисенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/166_Лисенко.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/90_Ротань.jpg 17 лютого вчителька хімії Ротань Тетяна Вікторівна провела відкритий урок у 10-А класі на тему ,,Хімічні властивості карбонових кислот. Добування етанової кислоти''. Урок пройшов у доброзичливій робочій атмосфері. На уроці були використані різноманітні форми і методи навчання. З навчальною метою учні скористались своїми гаджетами, побачили і проаналізували багато цікавих дослідів. Урок був пізнавальним та результативним.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/91_Ротань.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/92_Ротань.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/84_Суркова.jpg 17.02.2022 Суркова Світлана Вікторівна провела урок української мови у 9- В класі на тему: «Розділові знаки у безсполучниковому складному реченні». Під час уроку вчитель уміло поєднала вивчення мовного матеріалу на основі творів Т.Г.Шевченка, вивчених під час уроків літератури. Учні, досліджуючи твори поета, училися знаходити, моделювати безсполучникові речення і розставляти розділові знаки в них. Під час уроку учитель формувала здатність учнів знаходити правильне рішення поставлених задач, сприяла розвитку їх пізнавальної діяльності, формування ключових предметних компетентностей.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/85_Суркова.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/86_Суркова.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/87_Суркова.jpg


15-17 лютого вчителі початкових класів Грицай Н.М., Проценко Т.В., Черкаська Є.Ф. та Штефанюк І.А. поділилися досвідом роботи в Новій українській школі, запросивши колег на свої уроки.

Грицай Н.М. (3-А) провела урок «Я досліджую світ» на тему: «Органи чуття». Протягом уроку діти працювали в групах. Завдання стимулювали учнів до спостережень, самостійного виконання завдань, вміння висловити свою думку та робити висновки.

/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/10_Грицай Н..jpg/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/11_Грицай.jpg/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/12_Грицай.jpg

Проценко Т.В. (2-Б) провела урок української мови. Тетяна Володимирівна протягом уроку намагалась підтримати бадьорість і діловий настрій учнів, створюючи позитивний емоційний фон для активної розумової діяльності.


/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/22_Проценко.jpg

/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/20_Проценко Т..jpg/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/21_Проценко Т.В..jpg

Черкаська Є.Ф. (3-В) на уроці математики продемонструвала свій підхід до співпраці з учнями. Кожна відповідь дитини була вислухана вчителем, діти не бояться і вміють пояснити свою думку чи алгоритм дій. Таким чином дитина самостійно ще раз проходить свій “шлях” і шукає більш точну відповідь. Урок пройшов в спокійній і комфортній атмосфері.

/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/30_Черкаська.jpg/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/31_Черкаська Є..jpg/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/32_Черкаська.jpg

Штефанюк І.А. (4-А) на уроці української мови організувала проблемно-пошуковий діалог з учнями. Діти працювали в командах, багато спілкуючись між собою,знаходили правильні рішення виконання завдань. Ірина Анатоліївна психологічно налаштувала на роботу учнів, забезпечила високий рівень мотивації навчальної діяльності протягом уроку.

/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/40_Штефанюк І.jpg/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/41_Штефанюк І.А..jpg/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/42_Штефанюк І.А.jpg/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/43_Штефанюк..jpg/Files/images/novini/zma/2022/pedagogchnamaysternst/44_Штефанюк.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/946_Морозов.jpg 22 лютого 2022 учитель фізичної культури Морозов Роман Юрійович провів відкритий урок у 6-А класі. Тема уроку: "Естафети з елементами футболу»

Мета уроку: Навчитися взаємодіяти командно, проявити високий рівень спритності, швидкості та техніки володіння м‘ячем.

Урок був насиченим, відповідно підібраний інвентар для виконання поставлених завдань. Вправи відповідали віковій групі учнів.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/944_Морозов.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/945_Морозов.jpg

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/930_Морозов.jpg 21 лютого 2022 учитель фізичної культури Морозов Роман Юрійович провів відкритий урок у 6-В класі. Тема уроку: «Футбол , різновиди ведення м‘яча»

Мета уроку: Підвищення технічних навичок володіння м’ячем.

Урок був насиченим, відповідно підібраний інвентар для виконання поставлених завдань. Вправи відповідали віковій групі учнів.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/931_Морозов.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/932_Морозов.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2022/933_Морозов.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 52