З 1 по 29 лютого в закладі освіти проходить «Місячник педагогічної майстерності»

У рамках тижня педагогічної майстерності 2 лютого 2021 року вчителем інформатики Заріцькою Світланою Іванівною у 5-В класі був проведений цікавий урок на тему «Додавання графічних зображень у текстовий документ у текстовому процесорі Word 2010». Вчителька ясно й чітко виклала навчальний матеріал, тож учні зуміли не просто відтворити, а й усвідомлено зрозуміти правила, ілюстровані прикладами. Педагогиня цілеспрямовано й наполегливо стимулювала пошукову діяльність, розвиваючи уміння раціонально думати і діяти.

Важливим засобом пробудження в учнів активного мислення є розкриття наукового і практичного значення тих відомостей, які вони виносять із уроку. 3 лютого 2021 року в синхронному режимі на платформі Meet пройшов захопливий урок інформатики для учнів 6-Б класу на тему: «Розв’язування задач, які передбачають створення програмних об’єктів», проведений досвідченими учителями: Литвиненко Наталією Іванівною і Заріцькою Світланою Іванівною. Під час навчального заняття відбулося перше знайомство учнів із даною платформою. Діти продемонстрували зацікавленість і вміння працювати в дистанційному форматі навчання.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/6-Б_03.02.2021_Meet.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/6-Б_03.02.2021_Meet2.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/00_Майстерність.jpg 8 лютого Бондарюк Лілія Анатоліївна, учителька української мови та літератури, провела у 8-А класі урок української літератури на тему: "І.Карпенко-Карий «Сто тисяч. Проблема влади грошей, бездуховності людини, засліпленої прагненням до наживи".

Очікуваними результатами уроку було формування в учнів комунікативної компетентності, розвитку критичного мислення, уміння висловлювати свою думку та реалізовувати пошуково-дослідницьку роботу в групах. Доречними на уроці були два відеоролики, що дали можливість учням глибше розкрити проблему влади грошей, бездуховності людини, засліпленої прагненням до наживи.

Учні креативно підійшли до висвітлення проблеми влади грошей у сьогоденні.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/01_Майстерність.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/02_Майстерність.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/03_Майстерність.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/000_Шома.jpg 10 лютого 2021 року Шома Юлія Вікторівна, учителька зарубіжної літератури, з учнями 5-А класу провела підсумковий урок-гру за темою: «Бешкетливий світ дитинства у творі Марка Твена «Пригоди Тома Соєра».

У формі гри учні зуміли повторити зміст твору, систематизувати події та охарактеризувати героїв. П'ятикласники складали пазли, розгадували кросворди, за оголошеннями знаходили зниклих героїв. На уроці панувала атмосфера партнерства УЧИТЕЛЬ-УЧЕНЬ. Урок пройшов цікаво і весело, діти закріпили вивчений матеріал та отримали заряд оптимізму від Тома Соєра і Гекльбері Фінна.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/01_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/02_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/03_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/04_Шома.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/30_Кирилова.jpg 17 лютого Кирилова Світлана Вікторівна поділилася досвідом роботи в Новій українській школі на уроці англійської мови у 3-А класі на тему «Наша школа»

Урок був проведений на високому рівні, з використанням новітніх методів навчання, інформаційно-комунікаційних технологій. Позитивна атмосфера в класі, яку створила Світлана Вікторівна, сприяла пізнавальній активності учнів та формуванню умінь та навичок іншомовного спілкування.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/31_Кирилова.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/32_Кирилова.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/21_Бондарюк.jpg 18 лютого учителем Бондарюк Л. А. у 8-А класі була проведена лінгвістична розважальна гра «Причасти мене розмовою українською мовою..», присвячена Міжнародному дню рідної мови.

Метою заходу було збудити прагнення учнів продемонструвати свої знання та вміння з української мови, спонукати їх до творчої праці, розвивати вміння школярів застосовувати свої знання на практиці; навчати дітей триматися перед глядачами, бути артистичними і цікавими для присутніх; виховувати любов і повагу до барвистого рідного слова.

Учасники були поділені на чотири команди: команда «Вольові», «Чорноброві», «Дивограй» і «Диво калинове»

Гра складалася із десяти конкурсів, кожен з яких містив різноманітні завдання, що дали можливість учасникам перевірити знання з української мови, проявити свою креативність, ерудицію, знання лексики та фразеології, народної творчості.

Цікавим був конкурс «Аукціон емоцій», в якому учні щиро й гарно висловлювали захоплення, здивування, осуд, обурення, іронію, співчуття, добираючи виразні українські засоби.

У конкурсі «І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь» діти вчилися знаходити українські відповідники до запозичених слів, інсценували уривок з п’єси Михайла Старицького «За двома зайцями». Дуже кумедно виглядав Голохвостий, який, прагнучи бути сучасним, щедро пересипав своє мовлення іноземною лексикою.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/24_Бондарюк_2.jpg

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/23_Бондарюк_1.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/25_Бондарюк_3.jpg

Чи не найскладнішим завданням для хлопців було описати дівчину своєї мрії за допомогою порівнянь у конкурсі «Ти моя ластівко». Тут у пригоді стали Карпо і Лаврін, яких майстерно зіграли учні.

Музичною окрасою урочистого вечора були українські пісні, які учні вгадували за фонограмами.

Захід пройшов в атмосфері позитивних емоцій, кожен учасник зробив крок до пізнання краси українського слова, оскільки метою лінгвістичної гри було зберігати, плекати та цінувати кожне милозвучне слово неповторної, величної та виняткової української мови. По закінченню змагання, відбулося нагородження переможців та вручення призів.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/20_Бондарюк.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/22_Бондарюк.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/26_Бондарюк_4.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/40_Козачок.jpg 18 лютого був проведений урок англійської мови у 6-В класі Козачок Ларисою Сергіївною з теми «Найкращі місця для покупок. Ступені порівняння прикметників».

Діяльнісний характер навчання, який забезпечила Лариса Сергіївна різними видами діяльності, дозволив змоделювати реальні ситуації спілкування в навчальних умовах. Результатом уроку стало те, що учні поповнили словниковий запас з англійської мови, підібрали цікаву та корисну інформацію, вчилися висловлювати думки, отримали емоційне задоволення.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/41_Козачок.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/50_Савенко.jpg Савенко Ірина Вікторівна провела відкриті уроки для колег у 3-В класі:

18 лютого – урок з предмета «Я досліджую світ» на тему «Функції шкіри»

та 19 лютого – урок образотворчого мистецтва на тему «У світі реального та уявного. Контрастні кольори. Зображення фантастичної тварини».

Ірина Вікторівна на уроках створила атмосферу доброзичливості й порозуміння, тому діти не боялися висловити свою думку, впевнені у своїх силах, налаштовані на успіх. Інноваційні методи та прийоми, які застосував учитель, підсилили ефективність освітнього процесу й отримали гідний результат у вигляді комплексу не знань, вмінь та навичок, а компетентностей, необхідних для життя та подальшого навчання молодших школярів.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/51_Савенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/52_Савенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/53_Савенко.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/54_Савенко.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/05_Шома.jpg 19 лютого 2021 року в рамках місячника педагогічної майстерності вчителем української мови та літератури Шомою Юлією Вікторівною у 5-А класі був проведений цікавий урок-подорож країнами "Фонетика", "Графіка", "Орфоепія" та "Орфографія". Діти захоплено мандрували країнами, зупинялися на станціях та долали складні випробування.

Під час уроку Юлія Вікторівна приділяла увагу емоційній позитивній оцінці діяльності учнів, що сприяло підтримці доброзичливої атмосфери та зацікавленості дітей.

На уроці панувала атмосфера партнерства і взаємодії. В ігровій формі учні повторили пройдений матеріал та підготувалися до контрольної роботи.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/06_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/07_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/08_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/09_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/11_Шома.jpg /Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/10_Шома.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/70_Петрухіна.jpg 15 лютого Петрухіна Анастасія Миколаївна провела урок англійської мови у 4-А класі на тему «Природа у селі» та 19 лютого у 5-В класі з теми «Зима в Англії».

Анастасія Миколаївна застосувала нові підходи до організації освітнього процесу: командну роботу, взаємодію партнерства «учитель-учень, учень-учень»; технології особисто зорієнтованого навчання. Уроки відповідали віковим особливостям школярів, інтересам учнів, рівню їхньої мовної та мовленнєвої підготовки.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/71_Петрухіна.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/72_Петрухіна.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/82_Козачок.jpg 23 лютого Козачок Л.С. провела урок англійської мови у 2-Б класі на тему: «У селі. Домашні тварини».

Лариса Сергіївна створила позитивний психологічний клімат, який сприяв успішній роботі учнів протягом уроку. Під керівництвом педагога діти працювали в парах, взаємодіяли в групах. Учитель надав перевагу активним формам роботи: ігровим та інтерактивним технологіям. Цікаві завдання Козачок Л.С. підготувала на мультимедійній дошці.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/80_Козачок.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/81_Козачок.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/83_Козачок.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/90_Кирилова.jpg 23 лютого Кирилова С.В. поділилася досвідом роботи з колегами на уроці англійської мови в 5-Б класі на тему: «Пори року та погода». Урок був цікавим, насиченим, відповідав сучасним вимогам організації освітнього процесу.

Світлана Вікторівна поєднала індивідуальні та групові форми роботи, комунікативно ігрові методики, значну увагу приділила використанню інформаційно-комунікаційним технологіям. Усі види робіт відповідали віковим особливостям учнів, що дозволило педагогу активізувати навчальну діяльність, учні були не пасивними слухачами, а активними учасниками освітнього процесу.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/91_Кирилова.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/291_Бондарюк.jpg 25 лютого Бондарюк Лілія Анатоліївна, учитель української мови та літератури, провела у 6-Б класі урок української мови на тему:« Написання -н- і -нн- у прикметниках».

Очікуваними результатами уроку було формування в учнів орфографічної грамотністі, вміння застосовувати теоретичні знанння на практиці; розвиток творчих вмінь зіставляти, порівнювати, моделювати мовні явища.

На уроці використано інтерактивні форми і методи навчання. Підібрано цікавий мовленнєво-комунікативний дидактичний матеріал, що сприяв вихованню глибокої поваги та пошани до видатної письменниці – Лесі Українки.

Шестикласники досліджували мовний матеріал, виконували диференційовані завдання, працювали з текстом, вибираючи прикметники. Учні проявили надзвичайну активність та успішно справлялися з усіма завданнями. Діти намагалися швидко знайти відповідь на поставлені запитання, були дружні та згуртовані. На завершення уроку учням було запропоновано записати прикметники, які якнайкраще характеризують Лесю Українку, і прикріпити їх до портрета.

Діти потішили своїми знаннями та висловили бажання брати приклад з письменниці Лесі Українки: бути впевненими, вольовими, життєрадісними та наполегливими.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/28_Бондарюк.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/27_Бондарюк.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/29_Бондарюк.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/292_Бондарюк.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/293_Бондарюк.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/294_Бондарюк.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/295_Бондарюк.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/296_Бондарюк.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/110_Шома.jpg 25 лютого 2021 року креативний та творчий 5-А разом зі своїм класним керівником Шомою Юлією Вікторівною радо приймали всіх бажаючих на своїй виховні годині.

Виховна година була присвячена Міжнародному дню рідної мови, який світ відзначав 21 лютого. Учні відповідально поставилися до свята: підготували емблеми, костюми та декорації. Присутнім діти продемонстрували багатство та велич нашої рідної мови: співали пісні, показували сценки, читали казки, та гуморески, складали вірші та відгадували загадки. Учні дізналися багато цікавих та інформативних фактів від ведучих про нашу мову.

На виховній годині п’ятикласники відчули, що наша мова є однією з наймилозвучніших мов світу, а тому щиро пообіцяли читати, думати, співати, розмовляти тільки українською мовою.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/111_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/113_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/114_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/115_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/116_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/117_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/118_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/119_Шома.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/1191_Шома.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/Литовченко1.jpg Литовченко Марина Володимирівна, учитель фізичної культури, провела відкриті уроки 25 лютого у 2-Г класі на тему: «Елементи акробатики» та 26 лютого у 1-Г класі на тему: «Урок-гра. Естафети».

Марина Володимирівна спрямувала завдання на фізичний розвиток, зміцнення здоров’я та формування в молодших школярів умінь і навичок володіння різними способами рухової діяльності. Рухливі ігри та естафети, які провів учитель, сприяли активності учнів, формуванню комунікативних здібностей, важливості співпраці під час ігрових ситуацій.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/Литовченко2.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/Литовченко3.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/Литовченко4.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/Литовченко5.jpg


/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/930_Москун.jpg 24 та 26 лютого було проведено відкриті уроки вчителем математики Москун Н.В. у 5-В класі на тему "Додавання та віднімання десяткових дробів" та у 7-В класі на тему "Лінійне рівняння з двома змінними". Уроки були проведені на високому професійному рівні із застосуванням новітніх технологій. Представники кафедри високо оцінили професійні якості вчителя. Дисципліна в поєднанні з достатнім рівнем свободи вибору форми роботи на уроці дають прекрасні результати. Очі дитини, що світяться щастям, захватом від отриманих знань, є найкращим підтвердження професійного рівня вчителя.

/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/931_Москун.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/932_Москун.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/933_Москун.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/934_Москун.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/935_Москун.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/936_Москун.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/937_Москун.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/938_Москун.jpg/Files/images/novini/korol/panoroma_ped_maysternost/2021/939_Москун.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 60