Герої у пам’яті, біль у серці

2024-02-26

/Files/images/novini/kuzv/2024/spomin/00_Спомин.jpg
Ранок лютого змінив наше життя…
Розділив усе на до і після…
Другим домом стало укриття.
І задушливим навколо все повітря.
Важких два роки, наче пекло…
Вибухи, сирени – це буття.
Іде війна, ворог пре уперто.
Викресливши мир із нашого життя.

Повномасштабне вторгнення агресивної росії на територію нашої держави відкрило нову сторінку героїзму, стійкості та мужності українців. Щодня ми дякуємо тим, хто ризикує своїм життям, щоб відстояти державність і соборність України.

Впереддень других роковин у закладі освіти відбувся реквієм-спомин «Герої у пам’яті, біль у серці», в якому висловили слова вдячності захисникам та захисницям, які в цей важкий час стали на смертельну боротьбу з ненависним ворогом та гідно боронять рідну неньку на фронті.

Пекучий біль і гіркий смуток війни чорним крилом торкнувся нашої школи. Під час виконання бойових завдань у російсько-українській війні загинули колишні учні, випускники різних років: Артем Климук, випускник 2005 року; Слава Личак, випускник 1988 року; Євген Жигайло, випускник 1996 року; Руслан Дзвоник, випускник 1991 року. Це справжні оптимісти і життєлюби з умілими руками та доброю вдачею, відкритим серцем та щирою посмішкою, приклад мужності, хоробрості та самовідданості. Вшанували їх хвилиною мовчання, та світлим спомином згадали усіх воїнів та активістів, цивільних, лікарів і волонтерів, всіх тих, кого забрала від нас ця жорстока війна.

Чим виміряти невимовний біль вдовиного серця, яка й донині пам’ятає, як у домівку прилетіла страшна звістка. Відразу обірвались всі мрії, турбота про родину, тяжка чоловіча робота лягла на її плечі. Наш святий обов’язок пам’ятати кожного героя, допомагати їх осиротілим дітям, згорьованим матерям та дружинам. На заході була присутня дружина загиблого випускника нашої школи 1996 року Євгена Жигайла – Юлія Віталіївна Жигайло, яка розповіла всім присутнім про свого чоловіка.

Ведучими заходу були представники УРС: Ярещенко Софія та Диннік Аріна, учениці 10-В класу. Розпочався реквієм Державним Гімном України, у чутливому виконанні Мелконян Олександри, учениці 9-А класу.

Сьогодні історія героїзму пишеться щодня. На захисті нашої свободи справжні герої: ЗСУ, Нагвардія, прикордонники, ДСНС, поліція, звичайні люди різноманітних професій, які вступили до лав тероборони у всіх куточках України. Кожен, хто своєю невтомною працею наближає нашу перемогу – Герой!

Пам’ятаємо! Переможемо! Слава Україні! Героям Слава!

/Files/images/novini/kuzv/2024/spomin/01_Спомин.jpg/Files/images/novini/kuzv/2024/spomin/02_Спомин.jpg/Files/images/novini/kuzv/2024/spomin/03_Спомин.jpg/Files/images/novini/kuzv/2024/spomin/04_Спомин.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 56

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.