Підсумки проведення предметного тижня точних наук 2023 - 2024 н.р.

2024-02-16

/Files/images/novini/moskun/2024/tijdentochnihnauk/00_ТижденьТочнихНаук.jpg

На виконання наказу по школі «Про проведення тижня точних наук» з метою поглиблення та розширення знань учнів з математики, фізики та інформатики застосування здобутих знань на практиці, стимулювання їх пізнавальної активності та самостійності, виявлення обдарованих та здібних учнів, розвитку та удосконалення особистості кожного учня, з метою збереження і розвитку індивідуального потенціалу України, формування інтересу учнів до навчальних предметів, стимулювання до роздумів, активного пошуку, дослідження, самостійного опрацювання додаткових інформаційних джерел, підтримки талановитої молоді та творчої праці вчителів, протягом тижня період з 29 січня по 02 лютого 2023-2024 н. р. було проведено позакласні заходи та конкурсні змагання учнів на уроках математики, фізики та інформатики.

До проведення заходів були залучені учні молодшої, середньої та старшої ланки. Серед учнів проходили змагання, вікторини, презентації, вебквести, навчальні ігри, розв’язувалися цікаві задачі. Все це дало можливість краще і глибше пізнати предмети, знайти для себе щось нове і несподіване.

Було проведено виставку – презентацію відомих афоризмів та висловів щодо значення математики, фізики та інформатики та знань в житті людини, а також виставку – конкурс математичних, фізичних стіннівок, що виготовляли учні 5-11 класів.

Кожен урок учні проводили інформаційні хвилинки по всіх класах: «Цікаві факти з життя математики»; «Біографічні мініатюри»; «Походження математичних знаків»; “Цікаві факти з життя фізиків”; “Відомі українські вчені”

Діти дізналися багато нового, цікавого, поглибили свої знання з історії розвитку математики, фізики як науки.

Весело і цікаво пройшли «Математичні каруселі» у 6-а, 6-в, 6-г, 7-а, 7б класах (вчителі математики Хлоп’яча Т.В., Купріянчук М.В., Липницька О.О.) у 9-б урок-квест “Математичні софізми” (вчитель математики Дідковська Н.В.), у 8-в класі математична гра “Правда чи дія” на тему “Подібність трикутників”( вчитель математики Москун Н.В.), у 5-а та 5-в математичне доміно “Порівняння дробів” (вчитель математики Клименко Ю.О.), у 10б та 10в вікторина “Весела математика” (вчитель Єфанова Ю.Т.), у 6-г та 7-в класах матемаь=тичний усний журнал (учителі математики Купріянчук М.В., Москун Н.В.). Також у 7-в вчитель математики Москун Н.В. провела такі заходи: математична гра “Хрестики-нулики”, урок-практикум “Сума кутів трикутника”, урок- практикум “Резюме лінійної функції”. Вчитель математики Клименко Ю.О. в 5-а та 5-в повела математичне доміно “Порівняння дробів”. Юні ерудити розв’язували логічні задачі, відгадували кросворди, ребуси, грали в математичні ігри, складали геометричні фігури. Учні проявляли кмітливість у нестандартних ситуаціях, вчилися спілкуватися математичною мовою, та також відстоювати свою точку зору.

Учитель фізики Купріянчук М.В. провела цікаві та захоплюючі заходи з фізики: у 7-а, 7-в, 7-г вікторина “Фізика навколо нас”; у 9-а, 9-б, 9-в, 10-а, 10-в, 11-а, 11-б фізичний вебквест, у 10-а, 10-б, 10-в, 11-а та 11-б, 11-в урок- гра «Фізичний Activity»; у 11-б урок-гра “Фізична монополія”, попередньо учні допомагали розробляти гру (учні 11-б класу Букало Я., Хуторна Д., Лінніков Д., Бурківський О.).

Учитель фізики Кучменко О.М. провів загальне розв’язування «Фізичний кросворд».

Уроки та заходи з інформатики теж були не менш цікавими: у 5-б, 5-г, 6-б та 6-в гру-вікторину “День безпечного інтернету” (учитель інформатики Клименко Ю.О.), у 5-а та 5-б вебквест “Текстовий редактор” (вчитель інформатики Купріянчук М.В.), у 5-в та 5-г вебквест з інформатики (учитель інформати Андорал О.М.), у 6-а, 6-б, 6-в та 6-г вебквест “Світ інформатики” (вчитель інформатики Купріянчук М.В.), у 7-а, 7-б, 7-в та 7-г конкурс ерудитів “Копм’ютерний світ” (учитель інформати Андорал О.М.), у 9-а брейн-ринг “Інтелектуальна гра з інформатики” (учителі інформатики Дідковська Н.В. та Крайнюк Т.В.).

Учні середньої школи відвідали молодших школярів, які із задоволенням їх зустріли: у 3-б математика з пустунчиком (учениці 8в класу Лукошкіна М., Шнуренко Д.); у 1-в, 3-а та 4-а гра “Шалені кролики” (учениці 8-в класу Шнуренко Д., Федоришина С., Господарюк С.); у 2-в математика із зеброю (учениці 8-в класу Комендант Д., Болдакова А., Горбач І., Крамар М.), у 2-г “Цікава математика”(учениці 7-а класу Михайленко І., Сеніна С., Каліновська М.).

Учні старшої школи провели цікаві заходи з фізики та математики для учнів середньої школи: у 6-а, 6-в, 6-г, 7-а, 7-б “Математична карусель” (учні 11-а класу Піляй М., Позднякова Т., Михальчук Є.), у 7-а, 7-в фізична вікторина “Ненудна механіка” (учні 11-а та 11-б класу Чомкалова А., Мигитка Д., Мигитка С., Кузнєцов М., Бурківський О.), у 7-г фізична вікторина (учениці 11-а класу Колінько А. та Піляй М.).

Виховні заходи були спрямовані на підвищення зацікавленості учнів у вивчені математики, на актуалізацію розуміння необхідності та важливості математичних знань. Учні із задоволенням брали участь як в індивідуальних, так і в командних, і в парних змаганнях.

Протягом Тижня математики, фізики та інформатики вчителі – члени ШМО організовано та колективно сприяли активній участі дітей та якісному проведенню заходів, було організовано взаємодопомогу та взаємовідвідування (зокрема, робота в журі конкурсних змагань) не лише серед членів ШМО, а й іншими вчителями та членами адміністрації школи. Всі проведені заходи об’єднала мета популяризації наукових досягнень та вшанування творчих робіт видатних вчених, а також виховання свідомої індивідуальності та розвиток інтелектуальних здібностей учнів.

Для подальшого здійснення виховання любові до предмета, визначення учнів, в яких інтерес до математики вже сформувався, привернення уваги тих школярів, які математику не знають і цікавляться нею мало, розширення знань учнів у різних ділянках цієї науки члени ШМО вчителів математики, фізики та інформатики вирішили продовжувати позакласну роботу з предмета, продовжувати роботу із здібними та обдарованими учнями й надалі.

Голова МО - Купріянчук М.В.

Фотографії можна переглянути в доданому до сторінки файлі Тиждень точних наук_звіт 2024.pdf

Кiлькiсть переглядiв: 174

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.