Міжнародний день хліба

2023-10-17

/Files/images/novini/bbloteka/2023/denhlba/00_ДеньХліба.jpg
Візьму я в руки хліб духмяний,
Він незвичайний, він святий.
Ввібрав і пісню й працю в себе
Цей хліб румяний на столі
Йому до ніг вклонитись треба,
Він скарб найбільший на землі.

Саме хліб найголовніший і найсвятіший духовний символ України.Українці завжди з великою повагою та шаною ставляться до хліба. У народних уявленнях українців хліб – це символ добробуту, щедрості, гостинності, він увійшов у духовний світ людини як найвища цінність. За народним етикетом берегли кожен шматочок хліба, навіть кожну крихту. Про це та про інші символи України говорили під час годин державності "Українська держава та її національна символіка" зі здобувачами освіти 5-Г класу (класний керівник Литовченко М.В.), 5-Б класу,(класнийкерівник Морозов Р.Ю.) та 7-Г класу (класний керівник Солнцева А.Ю.) в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, що проходить цьогоріч під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!»

Уклонімося ж хлібу, аби одвічно він був на нашому столі, щоб не черствів, бо, як мовлять в народі, коли черствіє хліб — черствіють душі.

Віддаймо пошану тим, хто зростив хліб, рукам, котрі подарували духмяні, схожі на сонце, паляниці.

Детальніше за посиланням

https://www.facebook.com/groups/435994424783996

/Files/images/novini/bbloteka/2023/denhlba/01_ДеньХліба.jpg/Files/images/novini/bbloteka/2023/denhlba/02_ДеньХліба.jpg/Files/images/novini/bbloteka/2023/denhlba/03_ДеньХліба.jpg/Files/images/novini/bbloteka/2023/denhlba/04_ДеньХліба.jpg/Files/images/novini/bbloteka/2023/denhlba/05_ДеньХліба.jpg/Files/images/novini/bbloteka/2023/denhlba/06_ДеньХліба.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.