Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

2023-04-30

/Files/images/novini/kuzv/2023/tijdenbj/03_ТижденьБЖ.jpeg

З 24 по 28 квітня у закладі освіти проводився тиждень знань з безпеки життєдіяльності. В рамках цього тижня було проведено низку заходів.

Виставка методичної та науково-методичної літератури «Безпека понад усе».

Класними керівниками 1-11 класів проведено цикл бесід із мінної безпеки.

25 квітня серед учнів 1-5 класів відбувся Конкурс малюнків на асфальті на теми «Безпека починається з тебе!» та «Обережно, небезпека!», в якому першість здобув 5-Г клас, класний керівник Лисенко Н.В.

/Files/images/novini/kuzv/2023/tijdenbj/00_ТижденьБЖ.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2023/tijdenbj/01_ТижденьБЖ.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2023/tijdenbj/02_ТижденьБЖ.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2023/tijdenbj/04_ТижденьБЖ.jpeg/Files/images/novini/kuzv/2023/tijdenbj/05_ТижденьБЖ.jpeg

https://www.facebook.com/groups/396681221350099/permalink/976465600038322/

28 квітня учні мали змогу зустрітися із працівником Державної пожежно-рятувальної частини (ДПРЧ) №44, майором пожежно-рятувальної служби Шевченком Василем Анатолійовичем, який провів зі здобувачами освіти 6-8 класів бесіду на тему «Вогонь – друг, вогонь-ворог» та «Мінна безпека у воєнний час».

Психологічна служба закладу освіти провела бесіди та тренінгові заняття на тему «Убезпеч своє життя» для учнів 1-9 класів.

Учні 8-В класу зустрілися з шкільним офіцером поліції Максимом Міхеєвим. Діти активно дискусували на актуальні теми «Дотримання правил поведінки під час воєнного стану», повторювали правила дорожнього руху та безпеки під час катання на велосипедах «Будь обережним на вулиці і вдома».

25 квітня класними керівниками для учнів 1-5 класів було проведено уроки знань з безпеки життєдіяльності на тему "Безпечна поведінка в умовах воєнного стану".

26.04 уроки знань з безпеки життєдіяльності "Безпечна поведінка в умовах воєнного стану" «Чорнобиль- наш біль» було проведено класними керівниками для учнів 6-11 класів.

/Files/images/novini/kuzv/2023/tijdenbj/8А_міни2.jpg/Files/images/novini/kuzv/2023/tijdenbj/8А_міни.jpg

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується, особливо це важливо у наш непростий час війни. Життєве необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

Отже, виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації - одне з пріоритетних завдань, яке поставлене сьогодні перед освітою.

Саме тому, з метою надання дітям елементарних знань з питань особистої безпеки, вивчення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, особливо тих, вірогідність виникнення яких достатньо висока на усій території України, та в які можуть потрапити саме діти, є потреба у проведення в школі заходів. Тому сьогодні надзвичайно важливу роль має «Тиждень знань безпеки життєдіяльності», адже у воєнний час небезпека чатує на кожного з нас.

Кiлькiсть переглядiв: 118

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.