Харчування учнів у закладі освіти

2022-02-15

/Files/images/novini/zma/2022/harchuvannya/0_Харчування1.jpg

З 1 вересня 2021 року в закладі освіти впроваджено чотирьохтижневе сезонне меню (осінь-зима-весна) для мультипрофільного харчування учнів, яке здійснюється за принципом «шведського столу», що надає можливість дітям спробувати різні страви або обрати з кількох запропонованих страв на особистий смак.

Раціон харчування здобувачів освіти складається з урахуванням сезонних продуктів: свіжих овочів, фруктів та ягід, м'ясних, рибних та кисломолочних виробів. При складанні щоденного раціону, особлива увага приділяється активній профілактиці вітамінної недостатності, зменшенню надходження простих вуглеводів, збільшенню частки складних вуглеводів, збільшенню вживання продуктів, що містять повноцінні білки і малу кількість жирів. Це дозволяє урізноманітнити раціон дітей, щоб їхнє харчування було збалансоване, та забезпечити їм не лише корисну, а й смачну їжу. Також, такий принцип подачі їжі, коли дитина вчиться робити свій вибір самостійно, виховує культуру харчування у дітей.

/Files/images/novini/zma/2022/harchuvannya/1_Харчування.jpg/Files/images/novini/zma/2022/harchuvannya/2_Харчування.jpg/Files/images/novini/zma/2022/harchuvannya/3_Харчування.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 133

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.