Міжнародний день толерантності

2021-11-16

/Files/images/novini/lutaeva/2021/tolerantnst/00_Толерантність.jpg

16 листопада весь світ відзначав Міжнародний день толерантності, в цей день ми активно працювали в онлайні, розвивали в собі вміння приймати світ і себе в світі такими, як є, вміння радіти багатоманітності життя в усіх його проявах

Толерантність - це милосердя.

Толерантність - це доброта душі.

Толерантність - це співчуття.

Толерантність - це повага.

Толерантність - це дружба.

Толерантність - це терпіння.

Наш заклад освіти також не залишився осторонь цієї реально важливої теми. Від найменшого до найбільшого, усі вчилися бути толерантними!

Здобувачі освіти за допомогою своїх наставників ознайомилися із поняттям "толерантність"; вчилися бачити індивідуальне в кожній людині; вчилися формувати позитивні навички співіснування у класному колективі.

На фото учні 1-А, 1-Б та 10-А класів зі своїми наставниками: Вікторія Сисуненко, Наталія Навроцька, Світлана Мовчанюк. Малюнок учениці 4-Г класу Злати Гриб, класний керівник Людмила Іванівна Свінціцька.

https://www.facebook.com/photo?fbid=4401561126636527&set=pcb.647003929651159

/Files/images/novini/lutaeva/2021/tolerantnst/01_Толерантність.jpg/Files/images/novini/lutaeva/2021/tolerantnst/02_Толерантність.jpg/Files/images/novini/lutaeva/2021/tolerantnst/03_Толерантність.jpg/Files/images/novini/lutaeva/2021/tolerantnst/04_Толерантність.jpg/Files/images/novini/lutaeva/2021/tolerantnst/05_Толерантність.jpg

Ухвалення 16 листопада 1995 року Декларації принципів терпимості, поклало початок відзначенню у всьому світі Міжнародного дня толерантності.

Свято покликане шанувати рівність всіх людей, не залежно від походження, кольору шкіри, етносу, національності, релігійних вподобань, гендерної ідентичності чи світогляду.

Варто пам'ятати, що толерантність ‒ це терпимість до іншого світогляду, способу життя, поведінки, культури і звичаїв.

Толерантність – це визнання і повага до інших людей, вміння жити разом з іншими людьми. Вона передбачає, що у мене є свої погляди, у когось іншого вони інші, і хоча я ці погляди не поділяю, але терпимо до них ставлюся. «Толерантність» — це доброзичливе й поблажливе ставлення до когось та чогось.

Здатність терпимо і з розумінням ставитись до інакшості оточуючих, це невід'ємна складова сучасного життя та умова органічного співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен із нас унікальний.

У цей день як ніколи актуальним є гасло «Усі різні ‒ усі рівні», яке вже давно стало символом толерантності та шанування індивідуальності.

Будьмо толерантними.

Кiлькiсть переглядiв: 110

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.