Чорнобиль: 35 років пам’яті

2021-04-27

/Files/images/novini/lutaeva/2021/chornobil/00_Чорнобиль.jpg

35 років тому, у ніч з п'ятниці на суботу, люди відпочивали після тяжкого робочого тижня та чекали вихідних. Звичайна ніч, що обернулася на жах, після якого життя вже не стало колишнім.

О 1:23 на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталися два теплових вибухи.

Один день змінив тисячі людських доль... Один день перетворив нове, сучасне українське місто на місто-привид… Назавжди!

Згодом цю катастрофу назвуть найбільшою техногенною аварією XX століття, а ця дата увійде в історію людства, як Міжнародний день пам'яті про чорнобильську катастрофу.

#Не_маємо_права_забути.

Саме під такою назвою стартував у нашій школі тиждень пам‘яті. Класні керівники 1-11 класів провели з дітками години спілкування, під час яких намагалися донести до кожного дитячого серденька всю сутність страшної техногенної катастрофи.

Година спілкування в 10-А класі на тему «День, який все змінив», класний керівник Хлоп‘яча Тетяна В‘ячеславівна

/Files/images/novini/lutaeva/2021/chornobil/01_Чорнобиль.jpg

Виховний захід на тему «Пам‘ятай про Чорнобиль, думай про майбутнє» провела класний керівник 3-Г класу Свінціцька Людмила Іванівна. Діти дуже уважно слухали учительку, а враження від почутого вони висловили в своїх малюнках.

/Files/images/novini/lutaeva/2021/chornobil/02_Чорнобиль.jpg/Files/images/novini/lutaeva/2021/chornobil/03_Чорнобиль.jpg

Онлайн - урок-реквієм на тему « Чорнобиль:35 років пам’яті» провела Шома Юлія Вікторівна, класний керівник 5-А класу. Після розповіді учительки про страшну аварію, діти виклали свої почуття на папері, вони намалювали свої переживання та відчуття, а також у своїх малюнках маленькі українці намагалися висловити свою небайдужість до екологічної безпеки на планеті Земля.

/Files/images/novini/lutaeva/2021/chornobil/04_Чорнобиль.jpg/Files/images/novini/lutaeva/2021/chornobil/05_Чорнобиль.jpg/Files/images/novini/lutaeva/2021/chornobil/06_Чорнобиль.jpg/Files/images/novini/lutaeva/2021/chornobil/07_Чорнобиль.jpg

Спільний виховний захід для учнів 3-Б класу на тему: "Пронеси Чорнобиль крізь серце" провели класний керівник Єклема Наталія Леонідівна та шкільний бібліотекар Поліщук Ганна Михайлівна.

/Files/images/novini/lutaeva/2021/chornobil/08_Чорнобиль.jpg/Files/images/novini/lutaeva/2021/chornobil/09_Чорнобиль.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 138

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.